De Architectentafel
Den Haag | start januari 2010

In januari 2010 is de Architectentafel opgericht. Dit is een gezamenlijk initiatief van Robin Jongejan (Burobast) en Raúl Wallaart en met medewerking van Jos van Heerde (Djost) en Marlies van der Linden (Studio Tilia).

De ‘tafel’ brengt jonge architecten maandelijks samen om elkaars creativiteit en ervaringen te delen in een informele sfeer. In dit digitale tijdperk, waarin er meer en meer van achter een beeldscherm wordt gecommuniceerd, biedt de architectentafel een analoog, ‘face-to-face’-platform aan, waar architecten elkaar scherp kunnen houden en ondersteunen. Op uitnodiging verzamelt, elke vierde woensdag van de maand, zich een veelvoud van vier ambitieuze professionals aan tafels op een inspirerende en laagdrempelige plek.

Elk van de vier deelnemers per tafel krijgt een half uur de tijd en mag niet meer dan een A3-formaat object gebruiken ter ondersteuning van zijn of haar betoog. Ieder staat vrij de tijd naar eigen inzicht te gebruiken. Van initiatief tot detail, van concept tot uitvoering, van bureauzaken tot acquisitie of maatschappelijke vraagstukken, alles met een architectonische inslag is bespreekbaar. Iedereen heeft een eigen ervaring en specifieke kennis, een mening of gewoon gezond verstand om in te zetten aan de Architectentafel.