WC Terwijde - Blok F
Utrecht | september 2011

In dienstverband bij GROUP A

beelden: GROUP A

Het masterplan voor winkelcentrum Ter Wijde bestaat uit 8 verschillende woonblokken met winkels in de plint. Binnen dit plan was de opdracht het voorlopig ontwerp van twee blokken, blok F en blok H.

Het programma voor blok F bestaat uit 88 1- en 2-kamer appartementen voor jonge starters. Parkeren gebeurt binnen het blok in twee lagen alwaar zich ook de bergingen en fietsenstalling bevindt. Aan de winkelstraat is een supermarkt en verschillende winkelruimten gepland.

Het dek op de eerste verdieping is ruim opgezet en zorgt door de openingen naar de omgeving voor openheid, licht en lucht. De materialisatie in deze stedelijke ‘binnenruimte’ is zacht en warm met veel hout en zal een aangenaam karakter geven.

Extra aandacht is gegeven aan de grote opening in het blok boven de winkelstraat. Het blok keert hier door de materialisatie binnenste buiten. Als projectarchitect bestonden de werkzaamheden aan dit project uit het vormgeven van het architectonisch ontwerp van schets tot afronding voorlopig ontwerp met principedetails.