VISIE

Inspiratie zit overal om ons heen. Al onze zintuigen staan op scherp om inspiratie om te zetten tot de prikkel in onze hersenen, die leidt tot de verbinding met één of meerdere ervaringen. Een geur, een kleur, een geluid, een vorm of een beeld; elke referentie kan bijdragen tot de aanzet van een nieuwe creatieve impuls.

Het proces dat daarmee in gang wordt gezet, het ontwerpen, is onlosmakelijk verbonden met schetsen. Of het nou het contact van het potlood met de schetsrol is, de geur van schuim en lijm of het gevoel van materialen als karton en hout, het schetsen bevat snelheid, sfeer en een bepaald gevoel dat ongeëvenaard is.

Ontwerpen is ook durven: de eerste schets, kritische reflectie, ideeën verwerpen, elementen loslaten, die in eerste instantie zijn omarmd en buiten de kaders komen. Eisen en wensen, die continu veranderen, context, die zijn invloed uitoefent, nieuwe inzichten: er zijn ontelbare factoren die een positieve werking op het ontwerpproces kunnen hebben. Het schetsen is mijn motivatie om te ontwerpen.

site by Raúl Wallaart | 2010 - 2012 © Atelier voor Architectuur Raúl Wallaart